Valgmøde med to forskellige holdninger til fremtidens Nibe

Profilbillede
Marie Nørgaard

To borgmesterkandidater fra de to største partier i Aalborg Kommune kunne for nylig præsentere deres holdninger til, hvordan Nibe skal udvikles i de kommende år. 

Nibe Erhvervsråd var arrangør af det første valgmøde i Nibe, og kandidaterne til borgmesterposten var klar til at svare på spørgsmål og diskutere, hvordan Nibe skal være i fremtiden. 

Borgmester Thomas Kastrup-Larsens planer tog udgangspunkt i budgetforslaget, som for nyligt er blevet præsenteret fra magistraten. Budgetforslaget adresserer f.eks., hvordan man tager imod flere ældre i kommunen. Der er planer om lokal forebyggelse og genoptræning i det kommende sundhedshus i Nibe. Og så skal Nibes fremtid planlægges, det sker i 2022, hvor en ny byudviklingsplan skal udformes.

Kastrup-Larsen roste også lokale virksomheder i Nibe, der tager socialt ansvar, f.eks. Wolturnus i Bislev, som ansætter folk med nedsat førlighed i produktionen af bl.a. kørestole. 

Jan Nymark Thaysen er Venstres borgmesterkandidat, og han ønsker byudviklingsplaner, som varer længere end 4 år. Han vil også sætte ind med en mere offensiv erhvervspolitik som borgmester og byrådsmedlem. Begge kandidater afviste at give penge til drift af de lokale kulturhuse. 

Jan Nymark Thaysen vil gerne have mindre myndighed og mere vejledning til virksomheder og i byggesager. Thomas Kastrup-Larsen ønsker at udviklingen i Nibe præges af et samarbejde mellem erhvervsliv, borgere, institutioner og organisationer. 

I år afholdes der kommunalvalg tirsdag den 16. november 2021. 

Kilde: Nibe Avis: "Begge borgmester kandidater vil det bedste for Nibe"