Tag på kitesurfing i Nibe

Profilbillede
Marie Nørgaard

I Nibe er der gode muligheder for at prøve kræfter med den sjove vandsport kitesurfing. Du kan f.eks. kitesurfe i bølgen blå i området ved Østerland, som ligger nordøst for Nibe Havn. Her er der gode lavvandede områder, som egner sig fint til sporten. Det er også sjovt at se på kitesurferne fra land, hvis du ikke er den store vandhund.

Hvad er kitesurfing? Vandsporten kombinerer elementer fra wakeboarding, windsurfing og paragliding. Du bruger et kite og et bræt til at surfe. Det eneste du behøver er vind og vand, og du kan også godt kitesurfe på bølger, selvom det ikke er nødvendigt.

Nibe Sejlklub har en afdeling for kitesurfing, Nibe Surf Team, og man kan melde sig ind ved at betale kontingent. Nibe Surf Team arbejder på at arrangere stævner og konkurrencer, søge støttemidler til surfing, og at få forbedret startpladsen ved Nibe Vejen. 

Limfjordens rolige vand er rigtigt god til kitesurfing, især for begyndere, da vandet er forholdsvist lavt. En fin rute er f.eks. langs kysten fra Nibe Camping til Nibe Roklub eller Nibe Lystbådehavn, som byder på smuk natur, mens man glider på bølgen blå. 

Kilde: Redaktionen