Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget betydeligt til naturvidenskaben med opdagelser som rendyrkning af gær, udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi.
Videnskaben bag det gode ølForedraget, præsenteret af lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, giver dig et indblik i forædlingen af byg og humle, samt hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt.
Der vil også være fokus på maltning og udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterOplev den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hør om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens planteklimatilpasning.
Under foredraget vil du få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i takt med præsentationen.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kino Nibe, Skomagergade 22, 9240 Nibe
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her