Oplev verden på et udvekslingsophold med Nibe Rotary Klub

Profilbillede
Marie Nørgaard

Drømmer du om at komme ud i verden og opleve et nyt, spændende land? Nibe Rotary Klub søger unge mellem 15-18 år, som har lyst til at komme på udvekslingsophold. Klubben sender med jævne mellemrum unge fra Nibe-området til andre verdensdele. 

Klubben skriver: 

“Som Rotary udvekslingsstudent får du oplevelser for livet og lærer en masse om et andet land, de mennesker, der bor dér samt deres sprog og kultur. Mulige lande er bl.a. Argentina, Brasilien, Canada, Chile, Japan, Mexico, New Zealand, Thailand og USA.”

 Nibe Rotary Klubs counsellor Andrew Stevenson, som iøvrigt selv var udvekslingsstudent fra New Zealand i Nibe i 2003, siger: 

“Du skal gå i skole på high school niveau og bo hos flere forskellige værtsfamilier, som alle bor i samme by eller i nærheden af den skole, du går på. Du bliver knyttet til en Rotary klub, som interesserer sig for dig og bakker dig op og som du kan få hjælp og rådgivning hos. Du får på denne måde en masse nye familiemedlemmer og venner og gennem hverdagen i det “fremmede” kommer du til at opleve en anden kultur helt tæt på!”

“Der er tale om en kulturel udveksling. Som udvekslingsstudent får du opholdstilladelse i værtslandet, hvor du skal modtage undervisning, men du er ikke er berettiget til at arbejde. Du vil være med til at skabe forståelse mellem kulturer, fordi du som goodwill-ambassadør i løbet af dit år som udvekslingsstudent skal fortælle dine nye venner om Danmark og danskerne.”

Udvekslingerne af studerende fra 15,5 til 18 år sponsoreres af Rotary-klubber i over 100 lande.

Du er velkommen til at kontakte klubben og høre mere om hvordan du kan komme afsted i 2022-23. Få mere information om udvekslingsophold på Rotary.dk

Kilde: Redaktionen
Flere artikler