Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Nibe

Søren Svenningsen, BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad Nibe – Vokslev.
Profilbillede
dato

Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Nibe

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Nibe giver sine bedste råd. 

 Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Aalborg Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

Fjernvarme eller ej

Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid. Foto: PR // Søren Svenningsen, BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad Nibe – Vokslev.

– For at kunne søge puljen, skal boligen skal ligge i et område, hvor man ikke har lagt ud til fjernvarme eller planer for at gøre det. Det er noget, man selv skal ind og finde ud af for adressen, for det kan variere fra det ene hus på vejen til det ved siden af, siger Søren Svenningsen, der er BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad Nibe – Vokslev.

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Billigere at skifte om sommeren

Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge Søren Svenningsen kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem.

– Varmeregningen er ikke det, de fleste går og tænker på om sommeren, men det er et ideelt tidspunkt at skifte varmesystem eller tilføje en varmepumpe. Om vinteren kan der typisk være behov for en midlertidig varmeløsning under installationen. Det kan spares væk om sommeren, siger Søren Svenningsen og tilføjer:

– En varmepumpe kan fungere med flere varmesystemer, så hvis man går i overvejelser om at få installeret en varmepumpe, anbefaler vi altid, at man får en gennemgang af hele boligen. På den måde kan vi finde den bedste løsning for at udnytte varmen optimalt og sikre en god varmeøkonomi.


Foto: Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. 

Sådan søger du

Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på:www.bedrebad.dk

Kilde: Pressemeddelelse fra Bedre Bad - Bedre Energi