Lisbeth Larsen skaber unikke glassmykker med naturen som inspiration

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Marie Nørgaard

Holder du af unikke smykker, som kun bæres af dig? Så er Galleri Lisbeth L i Nibe et besøg værd. Smykkedesigneren Lisbeth Larsen laver unikke glasperler og smykker, som har et råt udtryk, med bl.a. naturen og modetrends som inspirationskilder. 

Glasperlerne har kunstnerens særlige interesse. Det hele starter med farvede stænger af glas, som bearbejdes, og bliver til smykker i mange strålende farver. Glasset opvarmes under en lille ilt- og gasbrænder, og formes med værktøjet. Andre farvede glasstænger tilsættes og skaber et fint farvespil. 

Når smykket er færdigformet, sænkes det ned i granulat til afkøling. Som sidste led i processen skal smykket opvarmes til 520 grader og nedkøles i en periode på 15 timer, så det ikke går i stykker. Og så er glassmykket færdigt. 

Det er naturens former, farver, modetrends og dagens indtryk, som giver Lisbeth Larsen ideer til smykkerne. Du kan se den fascinerende smykkefremstilling, da der er arbejdende værksted i galleriet.  

Du finder Galleri Lisbeth L i Nibe på Porshedevej 21. Smykkedesigneren har åbent hver torsdag kl. 15-20, og kan også træffes efter aftale. 

Kilde: Redaktionen