Gratis influenzavaccination på Nibe Apotek

Profilbillede

Nu tilbydes særlige målgrupper gratis influenzavaccination på Nibe Apotek. Det er bl.a. disse grupper, der kan få vaccination på apoteket:

  • Du skal være fyldt 65 år
  • Du skal være kronisk syg
  • Du skal være svært overvægtigt (med en BMI på over 35) 
  • Du skal være gravid i 2. eller 3. trimester

Hvornår kan du blive vaccineret på Nibe Apotek? Tilbuddet startede d. 1. oktober 2021. Du kan komme og blive vaccineret mandag til fredag i tidsrummet kl. 9-11 og 13-15. Tidsbestilling er ikke nødvendigt. 

Nibe Apotek tilbyder også en gratis vaccination for lungebetændelse til personer over 65 år ved samme lejlighed. 

Hvorfor anbefales influenzavaccination til visse grupper?

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der risiko for at du rammes hårdere af influenza, hvis du er fyldt 65 år eller svækket. Der indlægges mange med influenza hvert år, og hvert år er der flere dødsfald pga. influenza.

Med en vaccine er der 60% mindre risiko for at blive smittet med influenza. Hvis du alligevel får influenza, får du et mildere forløb, når du er vaccineret.

I år er det ifølge Sundhedsstyrelsen særlig vigtigt at blive vaccineret, da vi grundet Covid-19 har været mindre udsat for smitte i en længere periode.

Børn anbefales nu også influenzavaccination

Som en ny del af tilbuddet om influenzavaccine tilbydes den nu også børn mellem 2 og 6 år, i form af en næsespray. Vaccinationen fås ved egen læge, og ikke på apoteket. 

Du kan læse mere om tilbud om vaccination til børn mellem 2 og 6 år på Sundhedsstyrelsens side: Børn i alderen 2-6 år tilbydes vaccination mod influenza 

Kilde: Redaktionen