Der mangler ferieafløsere på plejehjem i Nordjylland

Profilbillede
Astrid Bruun

Manglen på ferieafløsere kan gå ud over de ældre, og presse personalet. 

Har du lyst til at drage omsorg for ældre og få relevant erfaring fra et plejecenter på CV´et? Mange nordjyske plejecentre søger afløsere og vikarer lige nu og i sommerferien. 

Mange unge har valgt at være podere på testcentre, da lønnen er højere end i f.eks. restaurationsbranchen eller plejesektoren.  

Men når sommerferien starter, frygter man på plejecentrene, at man ikke kan få tid til at løse opgaven bedst muligt pga. manglen på ferieafløsere. Det kan gå ud over de ældres trivsel, selvom personalet og ledelsen selvfølgelig gør deres bedste for, at det ikke sker. 

Kommuner landet over har svært ved at tiltrække nok afløsere til ældreplejen i sommerferien. FOA frygter, at manglen vil presse det faste personale. Maila Tandrup, omsorgschef i Viborg Kommune siger til Fagbladet FOA:

”Det er svært at få ferieafløsere for alle i år. Markedet er ”støvsuget” for unge mennesker, der tester og hjælper i vaccine-centrene. Så vi og resten af Danmark mangler helt sikkert ferieafløsere.”

Bekymringen deles også af Torben Hollman, sektorformand i FOA, som siger til Fagbladet FOA: 

”Det her er et kæmpe problem. Det er et forvarsel til kommunerne om, hvad de kommer til at stå i, hvis de ikke gør noget seriøst ved rekrutteringsproblemet. For problemet kommer kun til at blive større i fremtiden,” siger sektorformanden og fortsætter:

”Det vil selvfølgelig gå ud over dels kvaliteten af plejen og dels de medarbejderne, der må løbe stærkere. Og det er stærkt bekymrende.”

Kilde: Redaktionen
Flere artikler