Bytteboksen kommer til Nibe og Hou over sommeren

Bytteboks
dato

I sommerugerne 27 til 31 kommer den populære Bytteboks til genbrugspladserne i Nibe og Hou, hvor borgerne over sommeren både kan aflevere og afhente genbrugsguld.

Det nordjyske affaldsselskab Nordværks Byttebokse har været en stor succes. Alene i Aalborg havde byens tre Byttebokse sidste år cirka 25.000 besøg, og tidligere i år åbnede der en ny boks på genbrugspladsen i Storvorde. Og nu kan beboerne i henholdsvis Nibe og Hou godt begynde at glæde sig. Fra uge 27 til 31 kommer det populære genbrugskoncept nemlig til genbrugspladserne i de to byer i en midlertidig sommerudgave. 

Nordværk samarbejder med de velgørende organisationer Danmission, Kirkens Korshær og Ressourcecenter Aalborg, som afhenter genbrugsartikler fra kommunens genbrugspladser og sælger dem i deres butikker. I sommerperioden kan der dog opstå mangel på frivillige til at håndtere den store mængde genbrugsguld, så derfor oprettes der midlertidige Sommerbyttebokse i Nibe og Hals for at lette arbejdet.

- Vi vil også i sommerperioden gerne kunne imødekomme borgernes behov for at aflevere genbrugsartikler. Derfor har vi i samarbejde med de velgørende organisationer besluttet, at vi i sommerperioden samler de gode kræfter på de øvrige genbrugspladser i kommunen, mens der over sommeren oprettes midlertidige Sommerbyttebokse på pladserne i Nibe og Hou, fortæller fagansvarlig på Nordværks genbrugspladser i Aalborg Kommune, John Ebdrup Kyneb.

Sommerbytteboksen har samme koncept som de almindelige Byttebokse. Her kan du stille de ting, du ikke længere bruger og kvit og frit tage noget andet med hjem fra hylderne. Du må selvfølgelig ikke aflevere affald og ting, der er gået i stykker. Bytteboksen tager heller ikke imod større genstande, som fx sofaer og spiseborde. Dem vil du dog have mulighed for at aflevere i containere på genbrugspladsen.

På de øvrige genbrugspladser i Aalborg Kommune vil der i perioden uge 27 til 31 stadig kun være mulighed for at aflevere genbrugsartikler og ikke tage andet genbrug med sig.   

Om Bytteboksen
Bytteboksen er til genstande, som er i god stand, og må ikke bruges til affald og storskrald. Når du afleverer ting i bytteboksen, skal de være rengjorte og fungere. Du kan kvit og frit tage ting med hjem.

Bytteboksen modtager kun

  • Genstande der ikke er større, end at de kan stå på en hylde
  • Genstande der kan fragtes uden hjælpemidler (fx uden trillebør og palleløfter)
  • Rengjorte genstande
  • Genstande der er fuldt funktionsdygtige (dvs. ikke gået i stykker) 

Bytteboksen modtager ikke

  • Mad- og drikkevarer
  • Affald (Affald, som ikke kan genbruges, skal i de rigtige containere på genbrugspladsen, så det kan blive genanvendt)
  • Ting der er gået i stykker (ødelagte ting skal håndteres som affald. Stort affald skal på genbrugspladsen)
  • Store møbler og genstande (ønsker du at aflevere store genstande, henviser vi til genbrugspladserne Over Kæret og Sundsholmen. Kan du ikke selv kan komme på genbrugspladsen, kan du i stedet benytte Nordværks bestillerordning her)
Kilde: Nordværk
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.