Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Nibe - fredag den 7. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Nibe er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ålbæk – personbil beslaglagt fra vanvidsbilist med 2,32 promille


”Hun kører fuldstændig vanvittigt.”

Sådan lød anmeldelsen, da en bekymret borger ringede til Nordjyllands Politi torsdag den 6. maj om aftenen fra en vej i Ålbæk. Anmelder så i øjeblikket, at en bilist slingrede kraftigt på kørebanen ؘ– helt ovre i modkørendes spor, så andre bilister var nødt til at bremse op og trække ud i rabatten for at undgå sammenstød. ”Jeg er sikker på, at hun er fuld,” uddybede anmelder.

På baggrund af sagens natur dirigerede vagtcentralen omgående en patruljevogn til stedet. Kort efter ankom politiet, som hurtigt fik standset den bekymringsvækkende bilist til kontrol.

Bilisten, en ældre kvinde, virkede stærkt påvirket. En alkometertest understregede anmelderens mistanke – bilisten havde tilsyneladende indtaget spiritus i sådan en grad, at hendes promille var 2,32. Adspurgt erkendte bilisten at have drukket vodka inden kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. Da den sigtedes promille var over 2,0 resulterede sigtelsen desuden i, at køretøjet blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da der ved kørsel med en promille over 2,0 er tale om vanvidskørsel.

 

Skærpet straf for vanvidskørsel

I marts måned vedtog Folketinget en række lovændringer for at bekæmpe vanvidskørsel. 
Morten Sønderby, anklager ved Nordjyllands Politi, beskriver, hvad de nye lovændringer betyder for vanvidsbilisterne:

Hør nærmere om vanvidskørsel (viderestiller til Facebook.com/NjylPoliti)

 

Ålbæk – spiritusbilist drak en flaske vin inden køretur


Torsdag den 6. maj ved 12-tiden standsede politiet en bilist til kontrol på Skagensvej i Ålbæk.

Politiet henvendte sig til føreren af bilen, en 64-årig kvinde, med hensigt om at udføre en alkometertest som del af betjentenes rutine. Og desværre for bilisten gav testen udslag for, at hun tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hendes promille var over den lovlige grænse på 0,5. Adspurgt erkendte bilisten at have drukket en flaske vin få timer forinden kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. Overtrædelsen medfører blandt andet en betragtelig bøde.

 

Hvad er straffen for spirituskørsel?

Nedenstående gælder for tilfælde, hvor der ikke er sket en ulykke i forbindelse med spritkørslen.

1. gangstilfælde (Promille mellem 0,5 og 1,2):
  • Du får frakendt kørekortet betinget. Det betyder at du skal bestå en kontrollerende køreprøve (både teori- og køreprøve) inden for 6 måneder for at beholde kørekortet. Dumper du et forsøg, mister du kørekortet, indtil du har bestået begge prøver.
  • Du får en bøde, der ca. svarer til din netto månedsløn gange med promillen
  • Du skal gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.


Kort sagt: lad bilen stå, hvis du er i tvivl.
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Nibe – spiritusbilist anholdt


Da en bilist kom kørende ad Aalborgvej i Nibe torsdag den 6. maj om natten, standsede politiet ham til kontrol og instruerede ham – af rutinemæssige årsager – i at deltage i en alkometertest. 

Desværre for bilisten gav testen udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. En blodprøve blev senere udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Sådan hjælper du os med at stoppe spritkørsel

  1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere om spirituskørsel på sikkertrafik.dk

 

Aalborg Øst – anholdt bilist var påvirket af kokain og hash


Fredag den 7. maj ved 02-tiden førte to betjente fra Nordjyllands Politi patruljevogn ad Rørdalsvej i Aalborg Øst. Her lagde de mærke til en modkørende personbil, som de besluttede sig for at standse til kontrol. 

De vendte patruljevognen, signalerede til bilisten, at han skulle standse, og henvendte sig til føreren.

Bilisten – 36-årig mand – vakte hurtigt mistanke til påvirket kørsel. Bilens kabine lugtede nemlig kraftigt af hash, hvilket betjentene fik færten af, da bilisten steg udenfor. En narkometertest blev derfor udført. Og desværre for bilisten gav testen udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget hash og kokain.

Politiet sigtede og anholdt derfor føreren af bilen for narkopåvirket kørsel. Grundet mistanke til besiddelse af ulovlig narkotika ransagede man derefter bilen og visiterede føreren. Her fandt betjentene dog intet af politimæssig interesse.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.

Læs mere på politi.dk

 

Aabybro – indbrud i lejlighed


Et indbrud fandt sted på Vestergade i Aabybro torsdag den 6. maj kl. 16:30-17:30. En ukendt gerningsmand skaffede sig adgang til lejligheden, hvorefter man stjal 6-8 flyttekasser indeholdende diverse former for porcelæn, krystalglas, tøj, sko og smykker.

 

Har du set mistænkelig færden på Vestergade i Aabybro? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi
Flere artikler